Cum să vezi fotografii FaceTime

FaceTime este o caracteristică iOS care a dispărut pentru scurt timp din iOS 12, doar pentru ca Apple să o reintroducă în versiunea 12.1.1. Această opțiune vă permite să faceți o poză cu o persoană cu care conversați video.

Cum să vezi fotografii FaceTime

Când faceți o fotografie FaceTime, veți captura o imagine live. Aceasta înseamnă că dispozitivul va captura câteva secunde înainte și după imagine, făcându-l mai mult un videoclip scurt.

Acest articol va analiza pașii pe care trebuie să îi urmați înainte de a putea captura fotografii live FaceTime și vom aborda, de asemenea, cum să le vedeți și ce să faceți dacă ceva nu funcționează.

Pasul 1: activați FaceTime Live Photos

Trebuie să activați fotografiile live FaceTime înainte de a le putea găsi pe telefon. Pentru a activa această funcție, ar trebui să urmați acești pași:

  1. Deschide Setări pe iPhone sau iPad.
  2. Atingeți meniul FaceTime (pictograma camerei).

    facetime

  3. Activați meniul de fotografii live FaceTime.

Aveți nevoie de cel puțin iOS 11 instalat pe dispozitiv pentru ca această funcție să funcționeze. Dacă nu îl găsiți pe iPhone sau iPad, aveți o versiune anterioară a sistemului de operare. În acest caz, ar trebui să încercați să vă actualizați dispozitivul și, dacă acest lucru nu funcționează, trebuie să obțineți unul mai recent.

Dacă doriți să faceți o fotografie FaceTime, ambii utilizatori trebuie să activeze această funcție. Dacă persoana cu care comunicați a dezactivat opțiunea fotografie live, nu veți putea face o fotografie. Acest lucru ajută la asigurarea confidențialității oamenilor – dacă nu doriți ca nimeni să vă facă fotografii live în timp ce sunteți pe FaceTime, ar trebui să dezactivați această funcție.

Rețineți că nimeni nu vă poate face o fotografie live FaceTime fără știrea dvs. Odată ce cineva captează o imagine live, veți primi o notificare.

Pasul 2: Capturați o imagine live

Când activați cu succes funcția de fotografie live FaceTime, veți putea face o imagine live a conversațiilor dvs. Urmați acești pași:

  1. Deschideți aplicația FaceTime.
  2. În caseta de căutare din partea de sus, introduceți numele, e-mailul sau numărul de telefon al persoanei cu care intenționați să discutați.
  3. Atingeți butonul camerei din dreapta pentru a începe un chat video FaceTime.

    Jessica

  4. Așteptați ca persoana de contact să răspundă.
  5. Atingeți butonul declanșator din stânga jos a ecranului pentru a captura o imagine.

    butonul de declanșare

Dacă vedeți o notificare care spune „Facetime trebuie să fie activat pe ambele dispozitive”, persoana de pe cealaltă parte nu a permis fotografiile live în setările lor.

Pasul 3: Găsiți FaceTime Live Photos

Odată ce reușiți să capturați o fotografie live FaceTime, ar trebui să o căutați pe dispozitiv. Dispozitivul dvs. ar trebui să le stocheze în aplicația Fotografii în mod prestabilit. Doar accesați meniul aplicației și atingeți aplicația Fotografii. Ar trebui să găsiți toate fotografiile live pe care le-ați capturat aici.

Dacă nu vă puteți găsi imaginile în aplicația Fotografii, verificați dacă aveți aplicații de stocare terță parte activate, deoarece dispozitivul dvs. ar putea stoca automat fotografiile live acolo. De asemenea, dacă nu aveți suficientă memorie de stocare, nu veți putea captura imagini noi.

Fotografiile live nu funcționează?

Dacă funcția dvs. de fotografii live FaceTime nu funcționează și nu este din motivele menționate mai sus, există câteva modalități de a remedia problema.

Resetați Facetime

Uneori, această aplicație poate să se defecteze sau să devină erori, mai ales după o nouă actualizare. Pentru a remedia această problemă, ar trebui doar să o dezactivați și apoi să o activați din nou.

  1. Accesați aplicația Setări.
  2. Atingeți meniul FaceTime.
  3. Dezactivați opțiunea FaceTime.
  4. Dezactivează Live Photos.
  5. Așteaptă un moment.
  6. Activați-le pe amândouă din nou.

Odată ce reporniți aplicația, aceasta ar trebui să înceapă să funcționeze normal. Dacă nu, treceți la pasul următor.

Reporniți forțat dispozitivul

Dacă forțați să reporniți iPhone-ul, acesta se va închide automat și va reporni sistemul, care ar trebui să se ocupe de eventualele erori. Pentru a reporni sistemul, iată ce trebuie să faceți:

Pentru iPhone 7 și versiuni ulterioare:

  1. Țineți apăsate butoanele de reducere a volumului și de pornire în același timp timp de jumătate de minut.
  2. Eliberați odată ce sigla Apple se afișează din nou.

Pentru iPhone 6S și versiuni anterioare:

  1. Țineți apăsat butonul de pornire și butonul Acasă timp de 30 de secunde.
  2. Eliberați când sigla apare pe afișaj.

O alternativă la fotografiile live

Există o altă metodă pe care o puteți folosi pentru a captura imagini FaceTime și aceasta este metoda capturii de ecran. Puteți folosi tasta rapidă pentru captură de ecran (butonul Acasă + Ecran de blocare) iar dispozitivul va captura automat imaginea de pe ecran. Persoana de la celălalt capăt nu va fi anunțată în acest caz.

Prin urmare, aveți grijă când utilizați FaceTime. Chiar dacă dezactivați funcția de fotografie live, există o modalitate prin care alte persoane pot captura o imagine cu dvs.

Capturați Momentul

FaceTime vă permite să decideți când alți utilizatori vă pot face fotografii live. Dar nu puteți opri persoana cu care aveți un chat video să facă capturi de ecran, așa că FaceTime nu este cea mai bună opțiune dacă doriți confidențialitate totală.

Îți ții mereu funcția de fotografie live FaceTime activată? Dacă nu, de ce? Împărtășiți-vă opiniile în comentariile de mai jos.

Postări recente