Cum să ștergi toate fotografiile de pe iPhone-ul tău (fără să le pierzi definitiv)

Când faci poze cu copiii tăi, cu animalele de companie sau cu tine însuți, albumul tău foto se va înfunda rapid cu amintiri digitale.

Cum să ștergi toate fotografiile de pe iPhone-ul tău (fără să le pierzi definitiv)

Deoarece telefoanele Apple vin doar cu o anumită cantitate de stocare internă care nu poate fi extinsă, este posibil să rămâneți fără spațiu de stocare rapid. La un moment dat, este posibil să primiți temuta alertă Storage Almost Full, care este o fereastră pop-up prea familiară pentru orice pasionat de fotografiere.

Odată ce se întâmplă acest lucru, veți fi forțat să cumpărați un model nou sau să scăpați de aplicații și imagini. Dacă nu o faceți, nu vă puteți actualiza telefonul, nu puteți adăuga aplicații și, în cele din urmă, veți avea chiar probleme la primirea mesajelor text.

Dacă intri în setările iPhone-ului și navighezi la Utilizare, sunt șanse să vezi că Fotografiile și Camera foto vor ocupa unul dintre locurile de top în stocarea telefonului tău. De aici aveți câteva opțiuni: parcurgeți manual și ștergeți fotografiile nedorite sau ștergeți-le pe toate și începeți din nou.

Primul este un proces plictisitor și plictisitor, în timp ce al doilea este de fapt foarte simplu - și dacă faceți mai întâi o copie de rezervă a telefonului, nu trebuie să vă faceți griji că pierdeți definitiv fișierele.

Faceți backup pentru fotografiile și videoclipurile dvs

Înainte de a vă elimina fotografiile de pe telefon, probabil că doriți să le stocați pe toate într-un loc sigur, unde să le puteți accesa în continuare direct de pe telefon. Dacă ați făcut deja acest lucru sau nu vă interesează să salvați totul, treceți mai departe.

Back-up folosind iCloud

Apple vă oferă 5 GB de spațiu de stocare iCloud gratuit și este incredibil de simplu de utilizat. Dacă aveți nevoie de mai mult de 5 GB, îl puteți achiziționa cu 0,99 USD/lună. Mergeți la setările telefonului și atingeți-vă numele în partea de sus. Atingeți „iCloud” și atingeți „Gestionați spațiul de stocare”. De aici, puteți achiziționa mai mult spațiu de stocare iCloud dacă este necesar. După ce ați terminat, conectați-vă iPhone-ul la încărcătorul său și conectați-l la Wifi.

Pentru a verifica dacă fotografiile dvs. sunt localizate în siguranță în iCloud, vizitați site-ul iCloud, conectați-vă cu ID-ul Apple și faceți clic pe Fotografii. Ar trebui să fie toate ascunse în siguranță.

Apoi, accesați din nou Setări și atingeți numele dvs. din partea de sus pentru a accesa opțiunea iCloud. Atingeți Fotografii și dezactivați-l. Acest lucru va împiedica iCloud să stocheze fotografiile imediat înapoi pe telefon după următoarea copie de rezervă.

Faceți o copie de rezervă folosind Google Foto

Există o mulțime de servicii de backup terță parte pentru fotografii, dar cel mai popular este Google Foto. Este versatil și gratuit, dar vă permite și să vizualizați și să interacționați cu fotografiile și videoclipurile dvs. direct de pe telefon. Tot ce aveți nevoie este aplicația, o conexiune wifi și un cont Gmail.

Din păcate, dacă telefonul dvs. nu mai are spațiu de stocare și nu poate descărca aplicația, va trebui să ștergeți altceva pentru a o adăuga. Veți avea nevoie de aproximativ 200 Mb de spațiu liber pentru a adăuga aplicația.

Descărcați aplicația și conectați-vă la contul dvs. Gmail. După ce ați finalizat procesul de configurare, descărcarea va începe automat. Atingeți pictograma din colțul din dreapta sus pentru a vă verifica progresul. Va număra invers câte fotografii mai sunt de stocat.

Acum că aveți toate copiile de rezervă, iată cum să ștergeți toate fotografiile de pe iPhone.

Cum să ștergeți toate fotografiile de pe iPhone

Ștergeți toate fotografiile utilizând Google Foto

Dacă ați ales Google Foto ca opțiune de rezervă, există de fapt un buton chiar în interiorul aplicației care vă permite să ștergeți toate fotografiile pentru care au fost făcute copii de rezervă în serviciu.

Pentru a șterge fotografii de pe iPhone folosind aplicația Google Photos, pur și simplu deschideți aplicația și atingeți pictograma din colțul din dreapta sus.

Acum, puteți atinge opțiunea de a șterge fotografiile pentru care s-a făcut backup. Presupunând că ați făcut backup pentru toate fotografiile dvs., aceasta ar însemna că vă vor șterge toate fotografiile.

Aplicația iOS Fotografii

Ștergerea tuturor fotografiilor folosind dispozitivul iOS poate consuma puțin timp, în funcție de numărul de fotografii pe care le aveți și de câte fotografii conține fiecare album, dar este totuși mai rapid decât ștergerea manuală a fotografiilor individuale.

  1. Deschide Aplicația Fotografii.
  2. Atingeți albumul din care doriți să ștergeți fotografiile.

  3. În colțul din dreapta sus, atingeți Selectați.

  4. În colțul din stânga sus, atingeți Selectează tot.

  5. Atingeți pictograma coș de gunoi din partea de jos când ați terminat de selectat toate fotografiile pentru ștergere. Apoi, atingeți Șterge.

Parcurgeți fiecare album de pe telefon și urmați acești pași pentru a vă șterge fotografiile. Aceasta este o modalitate mult mai rapidă de a șterge toate fotografiile de pe iPhone decât cea menționată anterior, deși puțin mai dificilă.

Ștergeți toate fotografiile de pe iPhone folosind Moments

  1. Deschideți aplicația Fotografii.
  2. Atingeți Fotografii în partea de jos.

  3. În partea de sus, atingeți Ani și apoi selectați anul dorit. Apoi vi se va prezenta un colaj de colecții de imagini care se numesc Momente.

  4. Atingeți Selectați în colțul din dreapta sus și acum veți putea selecta câte momente doriți.

  5. Apăsați pictograma coș de gunoi din partea de jos.

  6. Repetați pașii pentru fiecare an în parte.

Ștergeți toate fotografiile de pe iPhone folosind Mac-ul dvs

Datorită ecosistemului all-in-one Apple, ștergerea tuturor fotografiilor de pe iPhone folosind Mac-ul este cel mai simplu și rapid mod de a scăpa de ele.

  1. Conectați-vă iPhone-ul la Mac folosind cablul USB.
  2. Deschideți aplicația Image Capture pe Mac.
  3. Ar trebui să apară acum o fereastră care arată toate fotografiile de pe iPhone.
  4. În fereastră, apăsați Command + A și toate imaginile ar trebui să fie acum evidențiate.
  5. Apăsați butonul Ștergere (cercuiți cu o linie prin el), apoi apăsați din nou pe ștergere când apare solicitarea.

Ștergeți fotografiile dvs. șterse

Urmând pașii de mai sus nu va elibera mai mult spațiu de stocare doar pe dispozitivul dvs. Apple va păstra totul într-un dosar șters timp de 30 de zile. Aceasta înseamnă că va trebui să ștergeți manual tot ce se află în acest dosar.

Deschideți aplicația iOS Photos și derulați până la capăt, unde puteți apăsa Șters recent. Apoi, atingeți Sterge tot în colțul din stânga jos.

Acum, puteți reveni la setările telefonului și puteți verifica spațiul de stocare. Ar trebui să vezi destul de eliberat. Rețineți că videoclipurile ocupă cel mai mult spațiu de stocare.

întrebări frecvente

Ștergerea tuturor fotografiilor poate părea copleșitoare. Mai avem câteva răspunsuri la întrebările tale mai jos!

Dacă mi-am șters din greșeală toate fotografiile, cum le pot recupera?

Dacă ați făcut clic pe ștergere și ați regretat, primul lucru pe care veți dori să-l faceți este să găsiți folderul „Șters recent” de pe iPhone. Dacă fotografiile dvs. sunt acolo, pur și simplu selectați opțiunea pentru a le restaura.

Dacă nu sunt acolo, verificați-vă contul iCloud și fotografiile Google. Sperăm că a existat o copie de rezervă pe un serviciu cloud sau alt dispozitiv, altfel nu le veți putea recupera.

Îmi pot șterge definitiv fotografiile?

Da. După ce vă curățați folderul „Șters recent”, toate imaginile vor fi șterse definitiv de pe dispozitiv. Dacă doriți ca fotografiile să dispară pentru totdeauna, fără ca nimeni să aibă acces măcar la o opțiune de recuperare, veți avea totuși ceva de făcut.

Va trebui să verificați orice fotografii iCloud (pe care le puteți șterge toate folosind o metodă similară cu cele de mai sus), Google Photos, Dropbox, Shutterfly, aplicațiile de rețele sociale și orice alt serviciu bazat pe cloud pe care l-ați descărcat iPhone-ul tău.

Presupunând că ați șters imaginile de pe dispozitiv, iCloud și alte aplicații, nu există nicio modalitate de a le recupera.

Pot transfera fotografiile mele iPhone pe un PC?

Da. Folosind cablul de încărcare, conectați USB la computer pentru a vă conecta telefonul. Ar trebui să apară o fereastră pop-up care vă întreabă dacă doriți să descărcați fotografiile pe computer. Pe telefon va apărea o altă fereastră pop-up care vă va întreba dacă aveți încredere în computer, atingeți „Încredere”.

Descărcarea ar trebui să înceapă imediat și să se oprească automat când este terminată. De asemenea, puteți descărca iTunes pe computer și puteți crea o copie de rezervă întreagă a telefonului, inclusiv imaginile și videoclipurile.

Postări recente